(wydzielony) polityka i system oświaty, odc. 2048

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum

(wydzielony) polityka i system oświaty, odc. 2048

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kaszub »

Zamiast czekać na cud, pomódl się o niego :D.
Chociaż...
mam ciekawy pomysł...
poszukaj lepszej pracy, a przynajmniej takiej, w której więcej płacą.
:) .
Szybszy efekt będzie

edit. 2014.02.21 00:29
Żeby wszyscy wiedzieli, mój post był odpowiedzią na ten:
Alanbach pisze:I to jest powód dla którego od bodajże pół roku już w ogóle nie gram w KAM remake przez sieć :smutny: ani mój laptop, ani komputer nie podźwigną nawet 4 playerów i wszyscy wychodzą z gry, bo po zbudowaniu kilkunastu budynków przeze mnie gra strasznie wolno działa (wolniej niż 1x). Czekam na jakiś cud.. :smiesne:
Zdaje się, ktoś tu prosi o cud.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2014, 00:28 przez kaszub, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Bo_co »

Alanbach pisze:
Bo_co pisze:Ma małe wymagania... Grasz 1v1 z komputerem to tak. Jak myślisz dlaczego jest tylko dla max 8 graczy ? Bo wiekszości osób gra nie ciągnie już przy 8p, a jeżeli jeden nie daje rady to laguje wszystkim.
I to jest powód dla którego od bodajże pół roku już w ogóle nie gram w KAM remake przez sieć :smutny: ani mój laptop, ani komputer nie podźwigną nawet 4 playerów i wszyscy wychodzą z gry, bo po zbudowaniu kilkunastu budynków przeze mnie gra strasznie wolno działa (wolniej niż 1x). Czekam na jakiś cud.. :smiesne:

Nie dawaj nikomu zaliczenia, zaczną przychodzić z kopertami, jeden semestr i masz nowego kompa :D
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Alanbach »

Bo_co pisze:
Alanbach pisze:
Bo_co pisze:Ma małe wymagania... Grasz 1v1 z komputerem to tak. Jak myślisz dlaczego jest tylko dla max 8 graczy ? Bo wiekszości osób gra nie ciągnie już przy 8p, a jeżeli jeden nie daje rady to laguje wszystkim.
I to jest powód dla którego od bodajże pół roku już w ogóle nie gram w KAM remake przez sieć :smutny: ani mój laptop, ani komputer nie podźwigną nawet 4 playerów i wszyscy wychodzą z gry, bo po zbudowaniu kilkunastu budynków przeze mnie gra strasznie wolno działa (wolniej niż 1x). Czekam na jakiś cud.. :smiesne:

Nie dawaj nikomu zaliczenia, zaczną przychodzić z kopertami, jeden semestr i masz nowego kompa :D
Dziecko, Ty chyba nie masz pojęcia o czym piszesz!!! Czy wiesz jakim koszmarem w dzisiejszych czasach jest dla nauczyciela postawienie NIEZALICZENIA?
Po pierwsze przychodząc z pracy do domu przychodzę tak naprawdę do drugiej pracy bo w domu muszę przez taką sytuację napisać:
- program naprawczy (czyli jak ja widzę poprawę tego ucznia na 2 i jego dalsza edukację)
- uzasadnienie (czyli tłumaczyć się, że to NIE JA jestem złym nauczycielem i go nie dopuszczam, tylko, że ON NAPRAWDĘ jest nieukiem i zasługuje na tą niedostateczną)
- pismo do dyrekcji (zestawienie ocen, opis ucznia)
- poinformować rodziców pisemnie, plus świecenie przed nimi oczami, kiedy przyjdą się żalić, że ich synusio wcale nie gra na komputerze non stop po szkole, tylko się uczy.. (ta... chyba na redtube). :zraniony:
- oprócz tego potem muszę się liczyć z nadzorem z kuratorium, którzy będą się wypytywać dlaczego moje efekty nauczania są takie, że ktoś nie ma promocji (czyli dobrej oceny).
Tak więc w dzisiejszych czasach gimbaza może wszystko... i rosną półgłówki. Polski rząd zrobił wszystko aby pokolenie mądrych i wykształconych wypędzić z Polski za zarobkami i wyjeżdżają (dzięki temu rząd ma ich z głowy, bo wykształcony człowiek myśli i nie da się nim manipulować). Zaś poprzez swoje głupie reformy rząd uczy teraz głupie dzieci, którymi będzie się w przyszłości łatwo rządziło, bo będą jak te ślepe i głupie kury.

Odnośnie zaś do tego co pisał kaszub - czyli znalezienia lepszej pracy: dziecko, ja dziękuję Bogu, że w ogóle po studiach znalazłem dobrą pracę W ZAWODZIE i nie muszę tyrać za 4 zł/h na kasie w Biedrze. Jak będziesz dorosły to pogadamy. Nie będziesz wtedy myślał jak młody siurek (czyli o zakupie nowego kompa) tylko będziesz spłacał kredyt za mieszkanie (na który musisz miesięcznie odkładać 2/3 ze swojej pensji plus opłaty na własne koszty utrzymania i jedzenie, więc na życie zostaje Ci jakieś minus 100 zł). Witaj Polsko. ... powinniśmy wyjść na ulicę tak jak na Ukrainie, albo wsadzić calusieńki rząd do samolotów i wysłać jeszcze 20 takich samolotów do Smoleńska - wtedy można mówić o nowej polityce, bez układów i dojenia społeczeństwa. Amen.
Obrazek
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Viking »

:lol: Ja nie mogę, zaraz się Alanie zdziwisz kogo nazwałeś dzieckiem :smiesne:

Swoją drogą, masz rację, choć nic nowego nie powiedziałeś. Kiedyś politycy zapłacą, cierpliwości. Jeśli Ukraina może to co dopiero MY, którzy jako pierwsi znieśliśmy jarzmo "Pierwszych spośród równych". Rozwój technologii i przekaz informacji temu nie sprzyjają, ale to nieuniknione. Potrzeba nam kogoś kto poprowadzi i dokładnego programu, a wtedy nie widzę przeszkody. Byle dożyć tego momentu :wink:
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

Skoro wziąłeś sobie taki zawód to wiedziałeś na co się piszesz, a teraz narzekasz? Uczniowie mają w d... przedmioty lekcyjne, bo i tak zdadzą, a dlaczego? Bo większości jak Alanbachowi nie chce się robić przedmiotów naprawczych i dają 2 żeby mieć owych "półgłówków" z głowy. Sam mam zawód nauczyciela (po co mi to było:mrgreen:) i bieda z nędzą :||:
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

woloszek pisze:Skoro wziąłeś sobie taki zawód to wiedziałeś na co się piszesz, a teraz narzekasz? Uczniowie mają w d... przedmioty lekcyjne, bo i tak zdadzą, a dlaczego? Bo większości jak Alanbachowi nie chce się robić przedmiotów naprawczych i dają 2 żeby mieć owych "półgłówków" z głowy. Sam mam zawód nauczyciela (po co mi to było:mrgreen:) i bieda z nędzą :||:
Ooo wypraszam sobie haha.. Może i masz zawód nauczyciela, ale właśnie wyszło, że na pewno nie pracujesz w zawodzie a kontaktu z edukacją np. wczesnoszkolną i nowymi podręcznikami nie miałeś. Gdybyś pracował w szkole wiedziałbyś, że poziom gimbazy nie wynika z tego, że nie chcemy stawiać 1 tylko 2 (bo jedynki i tak się zdarzają mimo wszystko) ale dlatego, że nowe podręczniki to katastrofa!!! Sześciolatek przychodzi do szkoły, nie radzi sobie, na lekcjach musi siedzieć 3 nauczycieli (1 prowadzący i 2 wspomagających w ławkach) bo trzeba im jak krowie na miedzy palcem pokazywać a i tak nie nadążają i muszą robić w domu (a w domku zrobi za nich mamusia). Co więcej uczymy ich kalectwa, bowiem zadania z matematyki polegają na przyklejeniu naklejki z pszczółką a nie liczeniu (i to wina nauczyciela czy ministra edukacji, który dopuścił podręczniki NOWEJ ERY, które wygrały przetarg na monopol edukacji wczesnoszkolnej?) Mało tego: dzieci nie pozyskują zdolności manualnych, bo nic ani nie kleją ani nie wycinają - w nowych podręcznikach mają albo gotowe naklejanki, albo "wypychanki" czyli szablony, których nie trzeba wycinać, tylko wypchnąć. Ja w ich wieku wycinałem już literki z elementarza, tymczasem nowa edukacja to prawie zero pisania, liczenia, jedynie czytanie OK. Więc takie dzieci dorastają i my mamy dramat, bo uczyły się poprzez zabawę (taki miał być zamysł) ale niczego się nie nauczyły i siedząc w gimnazjum liczą na to, że nadal będzie "zainteresuj mnie obrazkiem" a tu nici... już z resztą jest tak, że to nie student zabiega o uczelnię a uczelnia o studenta i produkuje nam bezrobotnego magistra, którego pracodawca nie chce przyjąć bez doświadczenia .. a wiecie dlaczego wymaga doświadczenia? Bo za moich czasów jak się kończyło studia to sie coś umiało a teraz taki patafian przyjdzie i prześlizgnie sie na samych trójach na studiach i idzie taki gimbazior wyrośnięty do pracy i NIC nie umie - nic dziwnego, że pracodawcy nie chcą zatrudniać młodych, bo Ci nic nie umieją. Ale ten proces jest już nieodwracalny...
Ostatnio zmieniony 19 lut 2014, 21:57 przez Alanbach, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Bo_co

Odpowiedz z cytatem

To tylko żarty...

ale..
Trudno się dziwić, że społeczeństwo jest coraz głupsze skoro postęp, technika rozwija się gwałtownie, więc coraz mniej myślenia wymaga życie.
Co się dzieje z edukacją... Szkoda gadać, szkoda klawiszy... Teraz się wzięli za podręczniki do 1-3. Pewnie strasznie okrojone z materiału będą. W szkołach się coraz mniej wymaga, coraz mniej uczy a kretów coraz więcej, jakim cudem !!!!! Więc ile tylko masz siły upierdalaj tyle osób ile tylko się da !

Z drugiej strony przewodzi nami banda baranów.
Jeden głupszy od drugiego w rządzie, tam nie ma osób kompetentnych. Przychodzą jak do zwykłej pracy, odsiedzieć swoje i do domu limuzyną (jedna łopata a 10pracowników potrzeba).
Nic nie umieją zrobić porządnie, jak typowi Polacy wszystko robią byle jak!

Wybory dla mnie to kwestia by wybrać mniejsze zło!

Z tym wyjściem na rząd jak na ukrainie to nie są żarty, dobrze wiesz, że inaczej rządu nie obalisz. Ba... co z tego, że obalisz, a co dalej ! To mnie zawsze najbardziej zastanawiało.

To pokolenie elektryków musi wymrzeć, nie da się inaczej.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2014, 22:00 przez Bo_co, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Bo_co pisze:To tylko żarty...

ale..
Trudno się dziwić, że społeczeństwo jest coraz głupsze skoro postęp, technika rozwija się gwałtownie, więc coraz mniej myślenia wymaga życie.
Mylisz się, tu nie chodzi o postęp. Tu chodzi o to, że moje pokolenie już coś miało, ale jeszcze nie wszystko i wierzyliśmy, że poprzez swoją edukację możemy zmienić swoje na lepsze. Wy zaś - pokolenie mp3, TXT, macie już wszystko na tacy: wszystko jest w sklepach, wszystko pięknie, lux i extra. Nie macie już takiego parcia, że Wasza edukacja może coś zmienić, jest Wam wszystko jedno, bo opływacie w dostatkach swoich rodziców.
Obrazek
Bo_co

Odpowiedz z cytatem

Studiuje dziennie i pracuję, nie słucham ani nigdy nie słuchałem mp3. Nie wydaje mi się bym opływał w dostatku, bez komputera nie ma studiów obecnie. Musiałem na niego zarobić i kupić. Byłem też w wojsku, nie to co większość maminsynków.

Fakt, to są czasy, gdzie wszystko jest podane na tacy. Wystarczy wyciągnąć rękę ale ja jestem roztropny i trzymam do wszystkiego dystans. Mam swoje zasady, których się trzymam.

Wyżywasz się na nas jakbyśmy to my byli winni, a mimo wszystko Ty też korzystasz z tego forum... Jeżeli tak bardzo Ci to przeszkadza to nikomu nie zaliczaj, siedź ile się da do nocy, pisz uzasadnienia ale nie zaliczaj !

Alanbach upierdalaj ile się tylko da nierobów i nieuków, ktoś musi na odpowiednim stanowisku o to zadbać. Bo nawet na moim kierunku trochę mnie to irytuję jak łatwe są testy i egzaminy, a większość ich nie zalicza...
Bo_co

Odpowiedz z cytatem

Admin weź to usuń bo się Offtop zrobił.
Odpowiedz