Gry osadzone w realiach podobnych do KaM i późniejszych
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Bazyl Pikinier
- Użytkownik Forum
Też się cieszę że masz ale ja potrzebuję tej wersji za free ściągnąć....Tylko nie mówcie że z torrenta bo nikt nie udostępnia pliku... dajcie jakiś link, co???
P.S. Co sądzisz o osobach twierdzących zę ta gra jest brzydka graficznie i nie realistyczna w stosunku do spraw polsko-krzyżackich, innymi słowy zje...???
P.S. Co sądzisz o osobach twierdzących zę ta gra jest brzydka graficznie i nie realistyczna w stosunku do spraw polsko-krzyżackich, innymi słowy zje...???
Ostatnio zmieniony 27 sie 2007, 20:43 przez Bazyl Pikinier, łącznie zmieniany 1 raz.

Sądzę, że mają nie po kolei w głowie. Czy ja wiem czy brzydka graficznie? Mi bardzo odpowiada. A czy jest realistyczna, tego już nie wiem, ale jest Grunwald, Wawel, Malbork, to myślę, że całkiem ona nie jest fantastyczna. Nie wiem czy to było specjalnie ustalone czy nie: zawsze wkurzała mnie w niej przewaga wrogich łuczników/kuszników. Czy walczyłem po stronie Polski czy Zakonu to i tak po moich strzałach prawie nie ubywało życia, a od strzał wroga dostawałem baty
No i ten dziwny błąd, że łucznik nie różni się wyglądam od kusznika po stronie krzyżackiej... Nie wiem jak można się było tak pomylić
Bo z Polakami wszystko w porządku
Jednym słowem, minusy są takie, że jest stosunkowo mało jednostek i zróżnicowania, ponieważ chłop polski od chłopa krzyżackiego różni się tylko tym, że jeden ma grabie, a drugi ma kosę, natomiast oboje mają takie same statystyki... Jak dla mnie to trochę dziwne 
- Bazyl Pikinier
- Użytkownik Forum
Cieszę się, że tak myślisz. Może to nie jest cudo graficzne, ale jak na 600 mb z groszami to grafa jest b. dobra. A i ponawiam pytanie : Czy ktoś wie skąd (oprócz torrentów) ściągnąć za free pełną wersję KofTC??? Dajcie link albo coś inengo...plis!!!
A i piszcie, nawet jeżeli nie podacie mi linka!!! Opisujcie wasze przygody z podanymi w ankiecie grami!!!Ale link do frre dowland Krzyżaków mile widziany:)
A i piszcie, nawet jeżeli nie podacie mi linka!!! Opisujcie wasze przygody z podanymi w ankiecie grami!!!Ale link do frre dowland Krzyżaków mile widziany:)

grałem we wszystkie gry które są w sondzie oprócz Glest.
Gry średniowieczne gmmm... fajny jest Medieval 2: Total War
Może interesują Cię fajntazy
??: Władca pierścieni Bitwa o śrudziemie 2, w tej grze grasz ludźmi, mordorem, isengardem, elfami, krasnalami i goblinami
wszystkie rasy mają uzbrojenie typowo średniowieczne, efekty gry są zawaliste, np szarża rohanu, zabójcza
zobacz sobie kozaków sztuke wojny, nie jest to średniowiecze ale 17 i 18 wiek, ale fajna giera, możesz zawsze grać algerią bo oni mają tylko piechurów i łuczników a z jazdy mameluki
albo austrią na jeźdźców odzianych w pełną zbroje płytową i rundandcośtam, ma tarcze miecz i zbroje
i na najemnych łuczników 
Gry średniowieczne gmmm... fajny jest Medieval 2: Total War
Może interesują Cię fajntazy
wszystkie rasy mają uzbrojenie typowo średniowieczne, efekty gry są zawaliste, np szarża rohanu, zabójcza
zobacz sobie kozaków sztuke wojny, nie jest to średniowiecze ale 17 i 18 wiek, ale fajna giera, możesz zawsze grać algerią bo oni mają tylko piechurów i łuczników a z jazdy mameluki
Zapomniałem o najważniejszej grze, zobacz sobie Tzar: Ciężar korony, w tej grze możesz grać Europejczykami, Azjatami i Arabami
Łatwo w tej grze gra się w sieci, wchodzisz na odpowiednie sieci hamachi, i tam zawsze znajdzie się wiele osób do grania (jestem znanym i bardzo dobrym graczem w tej grze), to jest największe polskie forum tej gry www.tzar.fora.pl a stron jest bardzo wiele
Jednostki Europejczyków: (wszyscy mają jakieś bonusy ale nie pamiętam dobrze
)
- piechur (ma premie do obrażeń na pikinierów)
- łucznik
- wekiernik
- pikinier (ma dużą premie do ataku na jazde)
- longbowmen
- lekka jazda
- krzyżowcy (najlepsza jazda w grze) najmuje się ją w katedrze, trzeba wykonać też pare ulepszeń, wyprawa krzyżowa liczy 16 krzyżwoców
, nająć następną można dopiero jak rozwalą Ci tą
- kapłan, zwiększa morale, leczy, daje błogosławieństwo i inne takie
- mag, europejski mag ma słabe czaryi i wogóle się go nie używa
- sprzęt oblężniczy (katapulty balisty i ciężkie katapulty)
mogłem pominąć jakieś jednostki ale to chyba wszystkie
Europejczycy i azjaci mają manekiny na któych ćwiczy się jednostki
Azjaci:
- Ronin (fajny wojownik z kataną, bardzo tani, ma premie ataku do pil)
- łucznik (taki jak europejski tylko że inny wygląd)
- Samuraj (to już bardzo silna jednostka, z lekką premią do jazdy)
- rydwan (dużo o nim nie wiem bo nie gram azjatami
)
- samuraj konny
- mnich
- ninja (bardzo dobra jednostka, najlepiej zagrać taktyką na nich, budujesz z 20 ninja, dajesz umiejętność maskowanie, nie zauważony wchodzisz do miasta wroga i klikasz na umiejętność zamorduj, z tą umiejętnością ninja powala nawet najtwardszego rywala na glebe, umiejętność ta długo się ładuje)
- sprzęt oblężniczy to chyba wiadomo
- mag (też słaby)
Arabowie:
-Piechur troche słabszy od europejskiego
- łucznik to wiadomo
- satrapa (pamiętam tylko że ma premie aż 300% obrażeń do zabijania chłopów, LOL )
- pikinier (premia do jazdy)
- łucznik konny
- wojownik dżichadu (nie wiem nic o nim bo nie buduje go nidgy)
- janczar (bardzo dobra jazda, po wszystkich ulepszeniach potrafi pokonać nawet krzyżowców)
- mag (mag arabski jest najpotężniejszy w grze, ma jeden super czar "ognisty deszcz", tym czarem można rozwalić połowe armii wroga, lecz kapłan ma bonus do maga i rozwala go za jednym razem z bardzo bardzo dalekiej odległości)
- machiny oblężnicze
Mogłem ominąć jakieś jednostki i nie wypisałem wszysktich bonusów tylko ich małą część
Budynki i ulepszenia: jest ich bardzo dużo, każda nacja posiada inny ich wygląd, specjalne unikatowe budynki i ulepszenia
Kampania: Po długich latach krwawych wojen, wspaniała kraina Keana została w końcu zdruzgotana pod ciężkimi butami żołnierzy Borgha. W ostatniej bitwie zginął najwspanialszy król - Roan. Był on symbolem wspaniałości i potęgi Keanu. Dziś, gdy król nie żyje wszyscy ludzie pogodzili się ze swoim losem. Nie wszystko jest jednak stracone, ponieważ mieszkańcy Keanu wciąż mają nadzieję. Póki w ich sercach nie będzie chęci podporządkowania się Borghowi póty jest szansa na zwycięstwo. Tym bardziej, że wieść niesie jakoby król miał następcę, a konkretnie syna o imieniu Sartor. Mówi się, że ostatni z magów oddanych staremu władcy schował księcia za młodu w pewnej wiosce. Wszyscy oczekują że należy poczekać, aż młodzieniec powróci w chwale i przywróci stare, dobre rządy ojca.
kampania w tej grze jest bardzo bardzo długa i trudna, misji jest około 30, fabuła bardzo fajna
Z tąd możesz pobrać zainstalowaną pełną polska wersje gry:
http://www.uploading.com/files/M00J1F3X/TZAR.rar.html
Tutaj bardzo fajny filmik o tej grze: http://youtube.com/watch?v=Aqhw0Mbvmek
Łatwo w tej grze gra się w sieci, wchodzisz na odpowiednie sieci hamachi, i tam zawsze znajdzie się wiele osób do grania (jestem znanym i bardzo dobrym graczem w tej grze), to jest największe polskie forum tej gry www.tzar.fora.pl a stron jest bardzo wiele
Jednostki Europejczyków: (wszyscy mają jakieś bonusy ale nie pamiętam dobrze
- piechur (ma premie do obrażeń na pikinierów)
- łucznik
- wekiernik
- pikinier (ma dużą premie do ataku na jazde)
- longbowmen
- lekka jazda
- krzyżowcy (najlepsza jazda w grze) najmuje się ją w katedrze, trzeba wykonać też pare ulepszeń, wyprawa krzyżowa liczy 16 krzyżwoców
, nająć następną można dopiero jak rozwalą Ci tą
- kapłan, zwiększa morale, leczy, daje błogosławieństwo i inne takie
- mag, europejski mag ma słabe czaryi i wogóle się go nie używa
- sprzęt oblężniczy (katapulty balisty i ciężkie katapulty)
mogłem pominąć jakieś jednostki ale to chyba wszystkie
Europejczycy i azjaci mają manekiny na któych ćwiczy się jednostki
Azjaci:
- Ronin (fajny wojownik z kataną, bardzo tani, ma premie ataku do pil)
- łucznik (taki jak europejski tylko że inny wygląd)
- Samuraj (to już bardzo silna jednostka, z lekką premią do jazdy)
- rydwan (dużo o nim nie wiem bo nie gram azjatami
- samuraj konny
- mnich
- ninja (bardzo dobra jednostka, najlepiej zagrać taktyką na nich, budujesz z 20 ninja, dajesz umiejętność maskowanie, nie zauważony wchodzisz do miasta wroga i klikasz na umiejętność zamorduj, z tą umiejętnością ninja powala nawet najtwardszego rywala na glebe, umiejętność ta długo się ładuje)
- sprzęt oblężniczy to chyba wiadomo
- mag (też słaby)
Arabowie:
-Piechur troche słabszy od europejskiego
- łucznik to wiadomo
- satrapa (pamiętam tylko że ma premie aż 300% obrażeń do zabijania chłopów, LOL )
- pikinier (premia do jazdy)
- łucznik konny
- wojownik dżichadu (nie wiem nic o nim bo nie buduje go nidgy)
- janczar (bardzo dobra jazda, po wszystkich ulepszeniach potrafi pokonać nawet krzyżowców)
- mag (mag arabski jest najpotężniejszy w grze, ma jeden super czar "ognisty deszcz", tym czarem można rozwalić połowe armii wroga, lecz kapłan ma bonus do maga i rozwala go za jednym razem z bardzo bardzo dalekiej odległości)
- machiny oblężnicze
Mogłem ominąć jakieś jednostki i nie wypisałem wszysktich bonusów tylko ich małą część
Budynki i ulepszenia: jest ich bardzo dużo, każda nacja posiada inny ich wygląd, specjalne unikatowe budynki i ulepszenia
Kampania: Po długich latach krwawych wojen, wspaniała kraina Keana została w końcu zdruzgotana pod ciężkimi butami żołnierzy Borgha. W ostatniej bitwie zginął najwspanialszy król - Roan. Był on symbolem wspaniałości i potęgi Keanu. Dziś, gdy król nie żyje wszyscy ludzie pogodzili się ze swoim losem. Nie wszystko jest jednak stracone, ponieważ mieszkańcy Keanu wciąż mają nadzieję. Póki w ich sercach nie będzie chęci podporządkowania się Borghowi póty jest szansa na zwycięstwo. Tym bardziej, że wieść niesie jakoby król miał następcę, a konkretnie syna o imieniu Sartor. Mówi się, że ostatni z magów oddanych staremu władcy schował księcia za młodu w pewnej wiosce. Wszyscy oczekują że należy poczekać, aż młodzieniec powróci w chwale i przywróci stare, dobre rządy ojca.
kampania w tej grze jest bardzo bardzo długa i trudna, misji jest około 30, fabuła bardzo fajna
Z tąd możesz pobrać zainstalowaną pełną polska wersje gry:
http://www.uploading.com/files/M00J1F3X/TZAR.rar.html
Tutaj bardzo fajny filmik o tej grze: http://youtube.com/watch?v=Aqhw0Mbvmek
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2007, 12:51 przez Durendal, łącznie zmieniany 1 raz.