Rybki, rybki...

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Rybki, rybki...

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Witam.
Towarzysz Michailoff nie wierzy, że w TPR pojawia się komunikat: "Rybak nie moźe zlapać juź więcej ryb.", gdy to w zbiornikach wodnych na mapie skończą się owe stworzonka do żarcia. Twierdzi, że nigdy nie pojawił mu się taki komunikat i nie wierzy iż coś takiego pojawić się wogóle może. Czy ktoś się z tym zgodzi?
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Mi się nie pojawia(albo nie pamiętam :P).
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Mi się to pojawiło wiele razy, a jak Michailoff nie wierzy, to niech zbuduje rybaka, gdzieś, gdzie nie ma ryb, to od razu mu się ten komunikat wyświetli :wink: Można też zobaczyć w skryptyach i od razu widać, że jest ograniczona liczba ryb, trzeba poprostu zbudować dużo rybaków i po jakimś czasie ten komunikat wyskoczy ;]
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Nie wiem w ogóle, po co Khelben ten temat zakładał, jak już to wczoraj z nim wyjaśniłem... Najlepszy sposób na przetestowanie tego, to mapa "w królestwie ciemności", gdzie ryb nie ma... Moim zdaniem w błąd mnie wprowadziło to, co Lucbach napisał w encyklopedii KaM by Khelben, którą widziałem... Tam jest tak:
Ryby «Dwa wiadra ryb po złowieniu są zabierane przez rybaka do rybackiej chatki, gdzie czekają, aż pomocnicy przetransportują towar do gospody. Tylko w TPR jest taka możliwość, gdyż gospoda TSK nie ma miejsca na tenże towar. Gdy pobliskie jeziora nie będą posiadać ryb, pojawi się komunikat o tym fakcie. Wtedy, podobnie jak w przypadku kamieniołomów, chatka rybaka będzie całkiem zbędna w danym miejscu.»
.
Oryginał zaś zawierał notkę o tym, że WSZYSTKIE ryby NA CAŁEJ planszy trzeba złowić, by pojawił się ten komunikat, nie tylko pobliskie jeziora...

Gdy sprawdziłem tona mapie, gdzie nie ma ryb - pojawiło się to. Ja nadal obstawiam, że ten komunikat pojawia się WYŁĄCZNIE wtedy, gdy na mpie W OGÓLE nie będzie ryb.

Dziękuję.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Nie, gdy na mapie nie będzie w ogóle ryb, tylko pojawi się wtedy, gdy rybak złowi wszystkie ryby, które nie są w JEDNYM zbiorniku, ale w JEGO ZASIĘGU! Równie dobrze może chodzić do dwóch zbiorników naraz i komunikat wyświetli się wtedy, kiedy rybak z tej chaty nie ma już MOŻLIWOŚCI połowu ryb. Tak to wygląda.
Obrazek
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Mi się tak dzieje jak u Michailoffa inaczej nigdy. Jeszcze ani razu nie widziałem tego komunikatu w Kamie, ale w pliku Setup tak. :wink:
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

mnie pojawia się ten komunikat jak w pobliżu rybaka niema już ryb.. mogę screena wrzucic jak będę grał :niedowiarek:
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Czy to jest jakiś błąd w Setup'ie czy nie, we skryptach?
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

Jak kiedyś miałem wersje z "REL" to mi się wyświetlało, jest to najlepsza wersja kama- ma ktoś ją? W obecnej wersji nie mam czegoś takiego.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Ja w tej (REL) i w tej (SR2) nie pojawiał mi się komunikat, że zabrakło ryb, że już nich nie ma. Po prostu lipa, bo u niektórych działa, a u mnie i u innych nie działa.
Odpowiedz