Rybki, rybki...
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Rybki, rybki...
Witam.
Towarzysz Michailoff nie wierzy, że w TPR pojawia się komunikat: "Rybak nie moźe zlapać juź więcej ryb.", gdy to w zbiornikach wodnych na mapie skończą się owe stworzonka do żarcia. Twierdzi, że nigdy nie pojawił mu się taki komunikat i nie wierzy iż coś takiego pojawić się wogóle może. Czy ktoś się z tym zgodzi?
Towarzysz Michailoff nie wierzy, że w TPR pojawia się komunikat: "Rybak nie moźe zlapać juź więcej ryb.", gdy to w zbiornikach wodnych na mapie skończą się owe stworzonka do żarcia. Twierdzi, że nigdy nie pojawił mu się taki komunikat i nie wierzy iż coś takiego pojawić się wogóle może. Czy ktoś się z tym zgodzi?
Mi się to pojawiło wiele razy, a jak Michailoff nie wierzy, to niech zbuduje rybaka, gdzieś, gdzie nie ma ryb, to od razu mu się ten komunikat wyświetli
Można też zobaczyć w skryptyach i od razu widać, że jest ograniczona liczba ryb, trzeba poprostu zbudować dużo rybaków i po jakimś czasie ten komunikat wyskoczy ;]
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
- Michailoff
- Moderator
Nie wiem w ogóle, po co Khelben ten temat zakładał, jak już to wczoraj z nim wyjaśniłem... Najlepszy sposób na przetestowanie tego, to mapa "w królestwie ciemności", gdzie ryb nie ma... Moim zdaniem w błąd mnie wprowadziło to, co Lucbach napisał w encyklopedii KaM by Khelben, którą widziałem... Tam jest tak:
Oryginał zaś zawierał notkę o tym, że WSZYSTKIE ryby NA CAŁEJ planszy trzeba złowić, by pojawił się ten komunikat, nie tylko pobliskie jeziora...
Gdy sprawdziłem tona mapie, gdzie nie ma ryb - pojawiło się to. Ja nadal obstawiam, że ten komunikat pojawia się WYŁĄCZNIE wtedy, gdy na mpie W OGÓLE nie będzie ryb.
Dziękuję.
.Ryby «Dwa wiadra ryb po złowieniu są zabierane przez rybaka do rybackiej chatki, gdzie czekają, aż pomocnicy przetransportują towar do gospody. Tylko w TPR jest taka możliwość, gdyż gospoda TSK nie ma miejsca na tenże towar. Gdy pobliskie jeziora nie będą posiadać ryb, pojawi się komunikat o tym fakcie. Wtedy, podobnie jak w przypadku kamieniołomów, chatka rybaka będzie całkiem zbędna w danym miejscu.»
Oryginał zaś zawierał notkę o tym, że WSZYSTKIE ryby NA CAŁEJ planszy trzeba złowić, by pojawił się ten komunikat, nie tylko pobliskie jeziora...
Gdy sprawdziłem tona mapie, gdzie nie ma ryb - pojawiło się to. Ja nadal obstawiam, że ten komunikat pojawia się WYŁĄCZNIE wtedy, gdy na mpie W OGÓLE nie będzie ryb.
Dziękuję.
Crimson (king) Michailoff
Nie, gdy na mapie nie będzie w ogóle ryb, tylko pojawi się wtedy, gdy rybak złowi wszystkie ryby, które nie są w JEDNYM zbiorniku, ale w JEGO ZASIĘGU! Równie dobrze może chodzić do dwóch zbiorników naraz i komunikat wyświetli się wtedy, kiedy rybak z tej chaty nie ma już MOŻLIWOŚCI połowu ryb. Tak to wygląda.