Fallout 2

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Fallout 2

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

Pewnie każdy z was już słyszał o serii fallout a nawet jeśli nie to zapraszam tutaj:
http://fallout.emiasto.com.pl/e107/news.php

Moja prośba polega na tym czy ktoś mógłby mi podać miejsce gdzie mogę fallouta 2 ściągnąć. Najlepiej aby to nie był torrent a jeśli nawet to prosiłbym o instrukcję co mam po kolei robić bo na torrentach się nie znam. Jedynkę już przeszedłem więc teraz mam chrapkę na ponoć trudniejszą dwójkę.
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Dzienks już zaczynam ściągać. Ale w szkole nie ściągam jak by co :lol:
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

O serii Fallout jak najbardziej słyszałem - każdy szanujący się gracz powinien tą serię znać. Jednak jakoś nigdy do tej gry mnie nie ciągnęło, a wiele osób mówi, że warto - podobno jeden z najlepszych RPG w historii. Mi jednak klimat S-F średnio odpowiada, ale co tam... Co do ściągnięcia gry - najlepiej będzie przez torrenty. Oto kolejne etapy:
1. Musisz mieć odpowiedni program (BitComet jest najlepszy, dobry jest też uTorrent i Azureus).
2. Teraz szukasz torrenta na odpowiedniej stronie (IsoHunt jest najlepszy). Pamiętaj, żeby wybrać właściwy torrent (pod hasłem Fallout 2 może kryć się zarówno gra, jak i ścieżka dźwiękowa - miej to na uwadze).
3. Gdy ściągnąłeś torrenta i masz odpowiedni program - zaznacz odpowiednie pliki i rozpocznij ściąganie gry.
4. Fallout 2 to nie jest gierka mała - trochu więc będziesz musiał ściągać. Jak masz neta 1 MB - to powinno to pójść sprawnie. 512 KB to już jest trochu czekania. Przy wolniejszym necie wiadomo - długo to będzie trwać.
Crimson (king) Michailoff
Al
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Al »

Pierwsze dwie czesci Fallouta polecam wszystkim fanom szeroko pojetych cRPG-ow. Michailoff, napisal, ze klimaty s-f niezbyt mu odpowiadaja, mi w sumie tez, ale ta gra nie jest osadzona w typowych, oklepanych przez rozne Star Treki realiach. Seria Fallout, to typowy postnuklearny swiat, spopularyzowany przez np. Neuroshime. Sam jestem milosnikiem tej serii (Fallout tactics i najnowszej czesci nie licze, to nie ta kategoria) i z pewnoscia spodoba sie ludziom, ktorzy cenia sobie solidne, klimatyczne gry RPG. Dzisiaj grafika w stosunku do nowszych gier troche kuleje, ale nie jest to az takim mankamentem, zupelnie jak w KaM.
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Tu Allowi muszę przyznać rację (w drodze wyjątku) fallout 1 i 2 to dwa klasyki RPG a tactiks i 3 to zupełnie inna bajka przypominająca z pierwszego wrażenia trochę jakąś typową strzelankę na pustynii po wojnie nuklearnej.
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Pobrałem grę z linku od DeBe ale teraz mam problem. Rozpakowałem te pliki w WinRAR i mam jeden plik z rozszerzeniem iso . Co mam z tym zrobić??
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

doman100 pisze:Pobrałem grę z linku od DeBe ale teraz mam problem. Rozpakowałem te pliki w WinRAR i mam jeden plik z rozszerzeniem iso . Co mam z tym zrobić??
Należy użyć programu do odpalenia obrazu płytki. Do tego zaliczają się takie programy, jak Alcohol 120%, Daemon itp...
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Wreszcie!!! Trochę było z tym czekania i roboty ale mam fallout 2 po polsku. Na razie jednak zbytnio nie mogę grać bo chory jestem i brzuch boli co godzinę ale jak wyzdrowieje to w święta będzie sie działo!!!
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
niklo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: niklo »

jest saga Fallout za niecałe 20 zeta
sam kupiłem i uważam że...
warto...
wersje są kinowe (polskie txt a dialogi oryginalne)
są dodatki na płytce...
i ta kasa...
kilka flaszek wina mniej i mamy...
dobre granie na dłuuuugie...
zimowe wieczorki
Odpowiedz