[nowe misje] Dark Lord

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kamtpr »

Na razie te 14 misji nie sprawilo mi problemu, ale co do 15 misji to nie chce mi sie ona zaladowac. Nie wiem czy zle podmieniam pliki :/ Moze mi pomozesz?
Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Tora1996 »

Musisz wstawić 15 misje TNL za 1 misje TSK.
Musisz w skrypcie także zmienić element docelowy mapy.
Pozdrawiam, tora1996.
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Widzisz Tora1996 ale ja w takich rzeczach nie siedze i nie wiem jak zmienic cos w skrypcie.
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Mapę wklej do (lokalizacja KaM)\Data, misję podmień za 1 TSK.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

W koncu sie udalo :) Dla mnie misja byla latwa, za pierwszym razem wygralem, ale zauwazylem ze jak 2 raz sie ja zaladuje to wszystko przebiega zupelnie inaczej np za I razem zieloni przegrali a za drugim wygrali !!

Teraz mam taki sam problem z zaladowaniem misji 16 jak i z misja 15 (???)
Nie wiem co robie zle.

Hej czy ktos mi pomoze? Prosilbym o podanie dokladnych nazw plikow i gdzie je wstawic, bo na ten moment nie moge stwierdzic ze przeszedlem kampanie. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Soja
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Soja »

Witam wszystkich,
mimo, że to mój pierwszy post na tym forum, to w świecie KaM'a nie jestem nowy. Pogrywam w tą fenomenalną strategię od 2001 roku. Praktycznie co roku jakoś tak w lato nachodzi mnie ochota, żeby pograć w tą kultową grę.

Właśnie skończyłem TNL. Wg mnie kampania świetna, w pewnych elementach lepsza nawet od TSK i TPR. Praktycznie całą kampanię nie ściągałem ze strony Lewina tylko stąd:
http://www.freewebs.com/kamnewcampaigne/index.htm
więc podejrzewam, że przechodziłem stare wersje misji. Tylko 15. i 16. miałem z wersji 1.0 bo na ww stronce tych misji brakuje.

Mam więc pytanie do tych, którzy grali w obie wersje kampanii: czy ostateczne misje różnią się czymś w porównaniu z wcześniejszymi jeżeli chodzi o rozgrywkę?

p.s. Misję 16 podmieniłem za 2. misję TSK, więc może dlatego miałem w niej masę błędów(na co zwracali uwagę przedmówcy).
Zauważone przeze mnie błędy:
- zboże, wino i drzewa nie rosną w najbardziej południowych regionach mapy(to chyba standard, jak ktoś tłumaczył, to wina edytora)
- jeżeli nie zaatakuje się przeciwnika zgodnie ze wskazówką to jego oddziały bezładnie zaczynają chodzić po całej mapie
- jednostki strzelające oraz wieżyczki nie zauważają niektórych przeciwników, przez co znacznie ciężej odeprzeć ataki
- pomocnicy nie noszą czasami kamieni dla budowniczych przy budowie dróg(dotyczy to szczególnie budowania kopalni węgla na złożu najbardziej na południowym-wschodzie)
- pomocnicy przestają w pewnym momencie nosić złoto do szkoły
- pomocnicy w pewnym momencie noszą chleb do gospody tylko bezpośrednio z piekarni, zapominając o zapasach w spichlerzu
- zlecone budowy na złożu węgla na południe od spichlerza nieraz po prostu znikają
- paru pomocników wroga przyszło do mojej wioski, jeden nawet przyniósł pancerz do mojej warowni :lol:
- moi pomocnicy chyba chcieli się odwdzięczyć, bo paru poszło do wioski wroga na północnym-zachodzie oraz do głównej twierdzy :shock:

Oprócz tego gra lubi się na tej misji zawieszać i wychodzić do Windowsa.
Jestem ciekaw Waszych przygód z misją 16. Może ktoś zauważył jeszcze inne błędy, może jeszcze śmieszniejsze niż wymiana towarów przez pomocników :mrgreen:

Mimo tych wszystkich bugów ostatniej misji jestem pod wrażeniem roboty jaką odwalił Dark Lord.

Dark Lord, I'm very impressed by your great campaign and I hope TNL isn't last campaign made by you.
"łucznik-prowokator" - najprostsza i najlepsza taktyka
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Piękna kampania a to co mówił Lucbach o 1 misji to ja wiem jeżeli zburzysz 1 wieże przeciwnika to gra się kończy :D Ale tylko 1 i nie byle jaką.
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Ale czy to takie trudne zeby 1 misje TNL przejsc w krocej niz 30 min ?
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

JA tej wieży nie burzyłem :D
Ostatnio zmieniony 29 lip 2009, 20:31 przez Joker, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

No to dobrze Joker bo ta misja jest banalnie prosta i szkoda czasu az przeciwnik sie rozwinie militarnie i gospodarczo.
Odpowiedz