Pomysły

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Szlachta w naszym rozumieniu tego słowa wyewoluowała z rycerstwa w wieku... hmmm... XVI. KaM opowiada o realiach sporo wcześniejszych, bo "klasycznego" średniowiecza wieku XIII. Bardziej trafiona byłaby tutaj nazwa "Lord" - wszak gramy w realiach zachodnioeuropejskiego średniowiecza :twisted:
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Przecież nawet w średniowieczu żyli rycerze, którzy zamiast walczyć za "Boga, honor i ojczyznę" zajmowali się swoimi posiadłościami. I już wtedy rycerstwo nazywane było szlachtą.
MinoRCOmbO
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: MinoRCOmbO »

Moj pomysł jest taki ....

Zablokowanie budowania na przeciwniczej drodze budynku.

Bo mnie krew zalewa jak czeeska dewotka albo ruski świr ładuje we mnie wiezyczki w miasto i dookola niego unimożliwiajac szybki dostep do kazdego budynku.

Najlepsze jest to jak droga do kopalani jest daleka to laduje tyle struktur ze sie w pale nie miesci.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

MinoRCOmbO pisze:Moj pomysł jest taki ....

Zablokowanie budowania na przeciwniczej drodze budynku.
Życie, trzeba sobie radzić w trudnych sytuacjach, może zamiast płakać zrób coś co uniemożliwi takie coś.
MinoRCOmbO
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: MinoRCOmbO »

oprocz dziecinneej odpowiedzi to zparaszam na 1v1 na maly pokaz jak cie całego zblocze i zobaczymy czy bedzie to takie super.

moje gg : 2782485

no chyba że pękasz ? 8-)
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

A może by dodać taką ciekawą opcję...
Jak Poddanie się?
Tzn. po 20 minutach gry była by możliwa opcja w menu ,,Poddaj się''
Po naciśnięciu tego team głosowałby za tym czy się poddać czy nie.
Każdy klikałby ,,Tak,, lub ,,Nie,,
po przeważającej liczbie kończyła by się gra porażką. ;)
Mroni
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mroni »

Nie przekopywałem się przez poprzednie 15 stron tematu, więc nie wiem, czy to pomysły były już proponowane (z góry za to przepraszam jeśli tak):
- usprawnieni edytora map w KaM REMAKE (tzn. dodanie tych wszystkich skryptów i tak dalej, tak, żeby można było zrobić misję niczym w kampanii TSK lub TPR
- w związku z tym taka możliwość modyfikacji warunków, żeby np. wygrywało się po wybudowaniu 10 winnic albo po zbierani 500 wina.
- (i znów :D ) w związku w tym stworzenie edytora kampanii, tzn. w miejsce gdzie jest np. kampania TSK pod spodem pojawiła się kampania XYZ, z mapką z TSK lub robioną własnoręcznie (wtedy by było coś takiego, że stawiało by się te punkty na mapie w edytorze)
Awatar użytkownika
Florek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Florek »

Joker pisze:A może by dodać taką ciekawą opcję...
Jak Poddanie się?
Tzn. po 20 minutach gry była by możliwa opcja w menu ,,Poddaj się''
Po naciśnięciu tego team głosowałby za tym czy się poddać czy nie.
Każdy klikałby ,,Tak,, lub ,,Nie,,
po przeważającej liczbie kończyła by się gra porażką. ;)
Jasne, i co to ma na celu? Czym się różni od zwyczajnego wyjścia z gry, co zmieni?

:|
Awatar użytkownika
wisnia_pc
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: wisnia_pc »

Mogli by dodać w opcjach sieciowych ustawienie szybkości gry np na 5 to wtedy by się lepiej grało
MałyJohn
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: MałyJohn »

To mój pierwszy post, mam nadzieję że temat jeszcze nie zamarł :)

1 Ten pomysł, to już był parokrotnie pisany. Wieże łucznicze.
a). Nowy budynek ( gdzieś widziałem wieżę bez dachu ), w w którym siedziałby pachołek, łucznik lub kusznik, jeszcze nie wiem co, ważne żeby był zbalansowany. Wchodziłby do tej wieży rekrut, i normalnie strzelał ( przy budowie byłby potrzebny łuk/kusza).
b) Stary budynek wieży z nową opcją. Tak jak w leśniczówce, ścinanie/ścinanie i sadzenie. Czyli normalna wieża z opcją przełączenia na strzelanie z łuku/kuszy. Kamienie mają chyba każdą jednostkę "na hita", wyjątkiem jest spudłowanie. Strzelec używający łuku/kuszy byłby słabszy, ale nie potrzebowałby amunicji, i mógłby dosięgnąć strzałami wrogich strzelców ( którzy na razie bezkarnie mogą ostrzeliwać wieżę ). Między "przełączeniem" rodzaju ataku wieży, trzeba by poczekać jakiś czas, np. 30 sekund.

2. Wiele było postów o ponownie wprowadzenie ratusza i machin oblężniczych. Machiny były trochę OP. Mój pomysł dotyczy tego, żeby Rebelianta ( tego facia z widłami, za 1 skrzynkę złota z ratusza ) można było rekrutować w szkole. Kosztowałby tyle samo, robił tak jak inni mieszkańcy. Taka mała armia chłopów kiedy wróg atakuje nas, i musimy się wybronić.
Odpowiedz