Misja 20 - Pierwsza bitwa
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Pozdrowienia dla tych, którym udało się ocalić barbarzyńców. Ja mam chyba buga jakiegoś, bo wszyscy barbarzyńcy padają, a u nich zostaje z 40 ciężnich jeźdźców. Podczas walki przy bazie też wszyscy mi padają, a mój rekord to chyba 6 żywych żołnierzy wroga
Nie piszcie że się nie umiem grać, bo przeszedłem TSK już niejednokrotnie. Może wyszedłem z wprawy
hah 
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Sabatoner pisze:Pozdrowienia dla tych, którym udało się ocalić barbarzyńców. Ja mam chyba buga jakiegoś, bo wszyscy barbarzyńcy padają, a u nich zostaje z 40 ciężnich jeźdźców. Podczas walki przy bazie też wszyscy mi padają, a mój rekord to chyba 6 żywych żołnierzy wrogaNie piszcie że się nie umiem grać, bo przeszedłem TSK już niejednokrotnie. Może wyszedłem z wprawy
hah
Nadal przecieram oczy ze zdumienia...Sabatoner (post niżej) pisze:ciężkich*
To nie IRC, to nie komunikator... Albo edytuj posta, albo już nawet zostaw ten jeden mały błąd.
Hihi. Ale mi się poszczęściło
Już chyba z 20 raz próbowałem wygrać tą bitwę początkową i barbarzyńcy jak zwykle ginęli a u nich zostawało z 40 ciężkich kawalerzystów + paru pikinierów. Mocno się już zirytowałem i myślę: "to pewnie jakiś bóg, zrobię screeny, dam na forum i spytam się o co z tym chodzi". Robię te screeny, nagle patrze, a tu wszyscy wrogowie padli, zostawiając mi 3 pikinierów i 9 szt. "koniarzy" 
Później uzupełniłem rezerwy "drewniakami", i wykonałem skuteczny kontratak na lewą bazę
Teraz zajmuję się odpieraniem ataków z bazy środkowej. Zobaczymy jak dalej potoczy się ta rozgrywka
Jak udało mi się odnieść zwycięstwo w pierwszej bitwie?
Otóż nie ruszałem wojska w ogóle, dopiero na końcu jak wrogów było już mniej to podszedłem armią dokończyć dzieło
Później uzupełniłem rezerwy "drewniakami", i wykonałem skuteczny kontratak na lewą bazę
Jak udało mi się odnieść zwycięstwo w pierwszej bitwie?
Otóż nie ruszałem wojska w ogóle, dopiero na końcu jak wrogów było już mniej to podszedłem armią dokończyć dzieło
- DawidWarchoł
- Użytkownik Forum
20 misja
Panowie,po tej bitwie zostało mi dwóch piechurów z mieczem i 1 cały oddział barbarzyńców
A po 2 godzinkach gry najeżdżałem regularnie w środek i w lewo na wroga:
a)lewa flanka-12 balist i 36 piechurów z mieczem;
b)środkowy front-15 barbarzyńców,24 pikinierów i 15 katapult oraz 40 kuszników;
Przy czym j.w(jak wyżej)atakowali mnie z dwóch stron,robiłem tak w kółko i w kółko,a teraz przygotowuję się do ostatniej wyprawy,ale o tym dopiero na następny dzień.
a)lewa flanka-12 balist i 36 piechurów z mieczem;
b)środkowy front-15 barbarzyńców,24 pikinierów i 15 katapult oraz 40 kuszników;
Przy czym j.w(jak wyżej)atakowali mnie z dwóch stron,robiłem tak w kółko i w kółko,a teraz przygotowuję się do ostatniej wyprawy,ale o tym dopiero na następny dzień.
- DawidWarchoł
- Użytkownik Forum
Dzięki,kaszub.K&M dostałem,jak miałem 6 lat,potem sie zgubiła i teraz po 11 latach "Stary Władca" powraca w lepszej formie.Kiedy zacząłem wczoraj te najazdy to trochę zadziałały
Za trochę długą chwilę rozpocznie sie rozpierducha,o której wspomnę każdemu,kto do mnie napisze.
//dodano:
Siema,Siema.Tu wasz nowy kumpel Dawid.Zniszczyłem do szczętu lewą wioskę i idę w kierunku środkowej części.Życzcie mi powodzenia i trzymajcie kciuki.
A teraz zniszczyłem prawą wioskę w drobny mak.Jak myślicie,powinienem zaatakować z lewej flanki czy z prawej?
//dodano:
Witajcie.Przeszedłem 20 misję w czasie 8 h 21 min.;701 straconych ludzi, zabitych 1453.
//dodano:
Siema,Siema.Tu wasz nowy kumpel Dawid.Zniszczyłem do szczętu lewą wioskę i idę w kierunku środkowej części.Życzcie mi powodzenia i trzymajcie kciuki.
A teraz zniszczyłem prawą wioskę w drobny mak.Jak myślicie,powinienem zaatakować z lewej flanki czy z prawej?
//dodano:
Witajcie.Przeszedłem 20 misję w czasie 8 h 21 min.;701 straconych ludzi, zabitych 1453.