Misja 20 - Pierwsza bitwa

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sabatoner
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Sabatoner »

Pozdrowienia dla tych, którym udało się ocalić barbarzyńców. Ja mam chyba buga jakiegoś, bo wszyscy barbarzyńcy padają, a u nich zostaje z 40 ciężnich jeźdźców. Podczas walki przy bazie też wszyscy mi padają, a mój rekord to chyba 6 żywych żołnierzy wroga :D Nie piszcie że się nie umiem grać, bo przeszedłem TSK już niejednokrotnie. Może wyszedłem z wprawy :D hah :)
Awatar użytkownika
Sabatoner
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

ciężkich*
Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kaszub »

Sabatoner pisze:Nie piszcie że się nie umiem grać, bo przeszedłem TSK już niejednokrotnie. Może wyszedłem z wprawy :D hah :)
Nie piszę, że nie umiesz grać. Może wyszedłeś z wprawy :D.
Ta misja jest do przejścia wojskiem początkowym.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Sabatoner pisze:Pozdrowienia dla tych, którym udało się ocalić barbarzyńców. Ja mam chyba buga jakiegoś, bo wszyscy barbarzyńcy padają, a u nich zostaje z 40 ciężnich jeźdźców. Podczas walki przy bazie też wszyscy mi padają, a mój rekord to chyba 6 żywych żołnierzy wroga :D Nie piszcie że się nie umiem grać, bo przeszedłem TSK już niejednokrotnie. Może wyszedłem z wprawy :D hah :)
Sabatoner (post niżej) pisze:ciężkich*
Nadal przecieram oczy ze zdumienia...

To nie IRC, to nie komunikator... Albo edytuj posta, albo już nawet zostaw ten jeden mały błąd.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Sabatoner
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Skoro tak, to czemu takie upomnienia na forum a nie na pw? -.-
Awatar użytkownika
Sabatoner
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Hihi. Ale mi się poszczęściło :D Już chyba z 20 raz próbowałem wygrać tą bitwę początkową i barbarzyńcy jak zwykle ginęli a u nich zostawało z 40 ciężkich kawalerzystów + paru pikinierów. Mocno się już zirytowałem i myślę: "to pewnie jakiś bóg, zrobię screeny, dam na forum i spytam się o co z tym chodzi". Robię te screeny, nagle patrze, a tu wszyscy wrogowie padli, zostawiając mi 3 pikinierów i 9 szt. "koniarzy" :)
Później uzupełniłem rezerwy "drewniakami", i wykonałem skuteczny kontratak na lewą bazę :D Teraz zajmuję się odpieraniem ataków z bazy środkowej. Zobaczymy jak dalej potoczy się ta rozgrywka :)

Jak udało mi się odnieść zwycięstwo w pierwszej bitwie?
Otóż nie ruszałem wojska w ogóle, dopiero na końcu jak wrogów było już mniej to podszedłem armią dokończyć dzieło :)
Awatar użytkownika
DawidWarchoł
Użytkownik Forum

20 misja

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DawidWarchoł »

Panowie,po tej bitwie zostało mi dwóch piechurów z mieczem i 1 cały oddział barbarzyńców :wink: A po 2 godzinkach gry najeżdżałem regularnie w środek i w lewo na wroga:
a)lewa flanka-12 balist i 36 piechurów z mieczem;
b)środkowy front-15 barbarzyńców,24 pikinierów i 15 katapult oraz 40 kuszników;
Przy czym j.w(jak wyżej)atakowali mnie z dwóch stron,robiłem tak w kółko i w kółko,a teraz przygotowuję się do ostatniej wyprawy,ale o tym dopiero na następny dzień.
Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kaszub »

Witamy nowego miłośnika KaM wśród nas!
Żmudna i daleka droga jeszcze przed Tobą :D.
Awatar użytkownika
DawidWarchoł
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DawidWarchoł »

Dzięki,kaszub.K&M dostałem,jak miałem 6 lat,potem sie zgubiła i teraz po 11 latach "Stary Władca" powraca w lepszej formie.Kiedy zacząłem wczoraj te najazdy to trochę zadziałały :P Za trochę długą chwilę rozpocznie sie rozpierducha,o której wspomnę każdemu,kto do mnie napisze.;)

//dodano:
Siema,Siema.Tu wasz nowy kumpel Dawid.Zniszczyłem do szczętu lewą wioskę i idę w kierunku środkowej części.Życzcie mi powodzenia i trzymajcie kciuki.

A teraz zniszczyłem prawą wioskę w drobny mak.Jak myślicie,powinienem zaatakować z lewej flanki czy z prawej?

//dodano:
Witajcie.Przeszedłem 20 misję w czasie 8 h 21 min.;701 straconych ludzi, zabitych 1453.
Odpowiedz