Pomysły

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Było- ale żeby zrobić ranking, trzeba też zrobić unikalne konta dla graczy- a z tym już jest problem. Chyba, że dałoby się je powiązać ze stronami takimi jak nasza- wtedy obciążenie serwerów wzrosłoby nieznacznie (konto na forum= konto do gry).
Awatar użytkownika
Florek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Florek »

Tomixx pisze:nie wiem czy bylo to juz omawiane ... ale 1 rzecza jaka powinno sie zrobic to ranking graczy tak jak jest to w warcraft 3
Było omawiane wielokrotnie i coś takiego nigdy nie będzie miało w Kam miejsca. Na szczęście. :)
Seblas
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Seblas »

Ranking może nie jest potrzebny - w końcu mniej więcej wiadomo, po nickach, jak kto gra. No i tu jest problem, żeby te nazwy graczy były rejestrowane. Wiem, że to było poruszane, ale teraz każdy może się pod kogoś podszyć i zabawa oraz czas zmarnowany.
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Ano- wprawdzie nie gram w multi, ale zawsze mi się wydawało, że bez unikalnych ncków gra traci trochę na wartości.
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Viking »

Podałem już ten pomysł w "gawędach"- Gierka jest bardzo prosta w obsłudze, czemu by jej nie skomplikować odrobinkę? Przecież nie jest to oryginalny KaM, a w każdej chwili możemy sobie go odpalić. Remake zawiera i tak już masę fajnych ulepszeń, jak targ. Jeśli taki cieśla w warsztacie pancerzy na przykład miałby dodatkową robotę, np. deska+rulon= kołczan ze strzałami/bełtami, co pomocnik donosiłby do każdego strzelca jak żarcie, każdy strzelec mieściłby po 15- 20 a każdy kołczan uzupełniałby ammo do maksimum... To chyba byłoby to znaczące i fajne urozmaicenie rozgrywki stosunkowo niewielkim kosztem- kilka prostych sprite'ów, modyfikacja warsztatu, troche skryptu, ewentualnie dodanie opcji "Amunicja" do pokoju na serwie, to chyba sto razy mniej roboty niż targ...
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Odpowiedz z cytatem

Po dogłębniejszym przemyśleniu, tak z 40 pocisków na strzelca, albo podczas walki wymienialiby sie amunicją tak by bylo u każdego żołnierza w oddziale po równo... A co do procarzy, amunicję będą mieli nieograniczoną z uwagi że kamienie mają pod stopami, albo pomocnicy mogą przynosić kamienie z kamieniołomu. jeden to tak z 20- 40 pocisków, działać tu będzie równierz zasada wymiany jak u innych jednostek strzeleckich.
Wiking,
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kurzel131 »

Pomysł z amunicją jest by ja;p jednak ja mam jeszcze pomysł z wytrzymałością broni w sumie żaden miecz nie wytrzymie tylu starć na mapie
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Sir Feliks »

Viking:
Proponuję byś sobie otworzył kod Remake i sam wydał własną wersję.
Ja nie mówię że, jest to zły pomysł, ale Lewin tego Tobie nie umieści w kodzie.
Filozofią projektu jest żeby poprawić to co było spartaczone i dodać ew. parę nowinek, "kwiatków" które urozmaicą grę. Czymś takim są markery i targ. Zaś za chwasty może Lewin uznać pomysł z amunicją.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
italskyyy
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: italskyyy »

Feliks pisze:Viking:
Proponuję byś sobie otworzył kod Remake i sam wydał własną wersję.
Ja nie mówię że, jest to zły pomysł, ale Lewin tego Tobie nie umieści w kodzie.
Filozofią projektu jest żeby poprawić to co było spartaczone i dodać ew. parę nowinek, "kwiatków" które urozmaicą grę. Czymś takim są markery i targ. Zaś za chwasty może Lewin uznać pomysł z amunicją.
1. Łucznicy/kusznicy stanowią bardzo duży element gry - na niektórych mapach jest ich b. dużo.
2. Dodanie amunicji zmieni mechanikę gry - umiejętności graczy sieciowych - a na to gra jest póki co nastawiona - spadną/zmienią się i remake straci na popularności.

3. Absolutnie minor feature, ale myślcie i piszcie, bo czasem z jednego ficzera da się sklecić inny ;)
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, wiem że zawsze jest ich najwiecej... jednak zastanówmy sie: czy w średniowieczu rzeszywiście było tak że masz mase łuczników i puszczasz ich na wroga jako karabin maszynowy? a przeciez problem amunicji był bardzo istotny... moze kiedyś osobiście sie tym pobawie ale nie odpowiadaj za lewina. w koncu on zawsze moze lekko zmodyfikowac to co mówimy w pomysłach i czesc wykorzystac.
Wiking,
Odpowiedz