Dziwne bugi
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
a ja mialem taki bug. gralem sobie misje dlae pojedynczego gracza (ta druga mapa) i pozwolilem
sie kompowi rozbudowac. ten nademna zrobil kopalnie zelaza wegla i wogole wszystko co sie dalo. potem patrze czemu nie robi ciezkozbrojnych. patrze na dymarke i kuznie...pelno wegla a niema zelaza. mysle sobie ze nie zrobili kopalni. potem patrze i jest. do tego polaczona ulica z miasteczkiem. w srodku pelno rudy a ci jej nie biora xD
Dziwne, ale w misjach pojedynczych to jednak autorzy przegięli 
W jednej misji budują dymarkę i hutnik siedzi i dłubie w nosie, bo nie wybudowali kopalni... W innej za to chcieli zbudować piekarnię o ile się nie mylę i nie dobudowali drogi do niej - automatycznie nie budując piekarni nie zbudowali innych budynków (komputer buduje na zasadzie reakcji łańcuchowej - gdy czegoś nie zbuduje, nie buduje dalej). Poza tym dużo razy się przyglądałem co ten idiota wyczynia. Stawia budynek zaraz nad polem, a że nie buduje drogi na polu uprawnym to po chwili burzy zagrodę i robi znów to samo. Potem znów burzy i dopiero za trzecim razem buduje w innym miejscu
W jednej misji budują dymarkę i hutnik siedzi i dłubie w nosie, bo nie wybudowali kopalni... W innej za to chcieli zbudować piekarnię o ile się nie mylę i nie dobudowali drogi do niej - automatycznie nie budując piekarni nie zbudowali innych budynków (komputer buduje na zasadzie reakcji łańcuchowej - gdy czegoś nie zbuduje, nie buduje dalej). Poza tym dużo razy się przyglądałem co ten idiota wyczynia. Stawia budynek zaraz nad polem, a że nie buduje drogi na polu uprawnym to po chwili burzy zagrodę i robi znów to samo. Potem znów burzy i dopiero za trzecim razem buduje w innym miejscu
A mieliście coś takiego dziwnego jak ja?
Tworzę sobie 36 piechurów z lancą... Stawiam ich na tyle daleko by następni wychodzący z warowni nie łączyli się z nimi. Tworzę następną 36 (słownie: trzydziestke-szóstkę!) i co się dzieje? Otóż:
1. Gdy klikam na nowo powstały oddział dowódcy nie zmienia się flaga z czerwonej na białą
2. W opcjach rozkazów widnieje ilość tarcz dwa razy większa niż ludzi (tzn. są 72 tarcze) - wnioskuję, że gra połączyła moje oddziały sama, chociaż mają dwóch dowódców i jeden oddział nie słucha drugiego
3. Gdy karzę im iść w jakiekolwiek miejsce oni stają dosłownie na 2 sekundy i chcą wrócić spowrotem do warowni (chcą, bo cofają się do warowni, ale nie wchodzą do środka i tłoczą się obok niej).
4. Gdy zaczynają walczyć (wkurzyłem się na nich i chciałem im zrobić harakiri typu - ja się tak nie bawię
) walczy tylko dwóch, trzech ludzi, a reszta tłoczy się pod warownią (podczas normalnej bitwy, gdy zaatakujesz jednego człowieka z oddziału natychmiast wszyscy rwią się do pomocy i walki)
Gdy tworzę ich mniej nie mam takiej sytuacji (np. po 25
)
Tworzę sobie 36 piechurów z lancą... Stawiam ich na tyle daleko by następni wychodzący z warowni nie łączyli się z nimi. Tworzę następną 36 (słownie: trzydziestke-szóstkę!) i co się dzieje? Otóż:
1. Gdy klikam na nowo powstały oddział dowódcy nie zmienia się flaga z czerwonej na białą
2. W opcjach rozkazów widnieje ilość tarcz dwa razy większa niż ludzi (tzn. są 72 tarcze) - wnioskuję, że gra połączyła moje oddziały sama, chociaż mają dwóch dowódców i jeden oddział nie słucha drugiego
3. Gdy karzę im iść w jakiekolwiek miejsce oni stają dosłownie na 2 sekundy i chcą wrócić spowrotem do warowni (chcą, bo cofają się do warowni, ale nie wchodzą do środka i tłoczą się obok niej).
4. Gdy zaczynają walczyć (wkurzyłem się na nich i chciałem im zrobić harakiri typu - ja się tak nie bawię
Gdy tworzę ich mniej nie mam takiej sytuacji (np. po 25
W tej rzeczy jest pewna zasada.lucbach pisze:Nie nie, ja tylko podawałem jaka jest maksymalna liczba zamawianych towarów w budynkach. Bardzo możliwe, że w warowni nie mieści się tyle sztuk jednego produktu. Właśnie, podałeś 208, a ktoś "zmieścił" więcej albo mniej?
Jeśli w warowni ma się poniżej 201 to ,wolni pomocnnicy pójda nosic dana broń.
Dobrze to na kodach widac. Mialem full toporów i pomocnicy(ok.30) nudzili mi się wszyscy,bo miałem tylko spichrz 2 gospody i 3 szkoły oprócz warowni i aktualnie nie było co robic
Stworzylem 3 żołdaków,żeby było 200 toporów i wszyscy pryniesli po toprze i bylo 230:P Spróbujcie tak zrobic to też to zobaczycie.
Bug w 2 misji TSK
Jak poraz pierwszy grałem w TSK (6 lat temu) i poraz pierwszy podchodziłem do 2 misji to po 2 godzinach komputer przestał mnie atakować ale i co dziwne przestał szkolić wojsko. Gdy triumfalnie zniszczyłem jego warownie na pół mapy natłukto rekrutami (byli nawet w mojej bazie) Czyżby wszystkie ataki jakie przeprowadza komputer były planowane przez programistów?? Mało prawdopodobne AI w końcu jakieś jest (choć można by je poprawić)
,,Moją zbroją jest pogarda"