Dziwne bugi

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

W misji pojedynczej "Rwąca rzeka", mamy koło spichrza takie małe jeziorko i (jeśli dobrze pamiętam) są tam ryby, a kiedy zbuduję tam chatkę rybaka i rybak przyjdzie do niej pokzauje się pusty komunikat i rybak nic nie łowi :zamurowany: .
Aliba
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Aliba »

a ja mialem taki bug. gralem sobie misje dlae pojedynczego gracza (ta druga mapa) i pozwolilem :twisted: sie kompowi rozbudowac. ten nademna zrobil kopalnie zelaza wegla i wogole wszystko co sie dalo. potem patrze czemu nie robi ciezkozbrojnych. patrze na dymarke i kuznie...pelno wegla a niema zelaza. mysle sobie ze nie zrobili kopalni. potem patrze i jest. do tego polaczona ulica z miasteczkiem. w srodku pelno rudy a ci jej nie biora xD
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Dziwne, ale w misjach pojedynczych to jednak autorzy przegięli :P
W jednej misji budują dymarkę i hutnik siedzi i dłubie w nosie, bo nie wybudowali kopalni... W innej za to chcieli zbudować piekarnię o ile się nie mylę i nie dobudowali drogi do niej - automatycznie nie budując piekarni nie zbudowali innych budynków (komputer buduje na zasadzie reakcji łańcuchowej - gdy czegoś nie zbuduje, nie buduje dalej). Poza tym dużo razy się przyglądałem co ten idiota wyczynia. Stawia budynek zaraz nad polem, a że nie buduje drogi na polu uprawnym to po chwili burzy zagrodę i robi znów to samo. Potem znów burzy i dopiero za trzecim razem buduje w innym miejscu :zamurowany:
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

A mieliście coś takiego dziwnego jak ja?

Tworzę sobie 36 piechurów z lancą... Stawiam ich na tyle daleko by następni wychodzący z warowni nie łączyli się z nimi. Tworzę następną 36 (słownie: trzydziestke-szóstkę!) i co się dzieje? Otóż:

1. Gdy klikam na nowo powstały oddział dowódcy nie zmienia się flaga z czerwonej na białą
2. W opcjach rozkazów widnieje ilość tarcz dwa razy większa niż ludzi (tzn. są 72 tarcze) - wnioskuję, że gra połączyła moje oddziały sama, chociaż mają dwóch dowódców i jeden oddział nie słucha drugiego
3. Gdy karzę im iść w jakiekolwiek miejsce oni stają dosłownie na 2 sekundy i chcą wrócić spowrotem do warowni (chcą, bo cofają się do warowni, ale nie wchodzą do środka i tłoczą się obok niej).
4. Gdy zaczynają walczyć (wkurzyłem się na nich i chciałem im zrobić harakiri typu - ja się tak nie bawię ;)) walczy tylko dwóch, trzech ludzi, a reszta tłoczy się pod warownią (podczas normalnej bitwy, gdy zaatakujesz jednego człowieka z oddziału natychmiast wszyscy rwią się do pomocy i walki)

Gdy tworzę ich mniej nie mam takiej sytuacji (np. po 25 :coongada::)
Awatar użytkownika
Misza
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Misza »

a u mnie jest cos takiego jak szkoli mi sie pomocnik to jak sie wyszkoli to zamiast pomocnika wylazi 10 gornikow :mrgreen: zal>>> dziwne nie :szczerzy:
Yo jestem nowy nie widze siebie a widzicie mnie ?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Razy wiele... Więcej niżbyś sobie wyobrażał - czyli jeden z najpowszechniejszych błędów.
Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Luki »

lucbach pisze:Nie nie, ja tylko podawałem jaka jest maksymalna liczba zamawianych towarów w budynkach. Bardzo możliwe, że w warowni nie mieści się tyle sztuk jednego produktu. Właśnie, podałeś 208, a ktoś "zmieścił" więcej albo mniej?
W tej rzeczy jest pewna zasada.
Jeśli w warowni ma się poniżej 201 to ,wolni pomocnnicy pójda nosic dana broń.
Dobrze to na kodach widac. Mialem full toporów i pomocnicy(ok.30) nudzili mi się wszyscy,bo miałem tylko spichrz 2 gospody i 3 szkoły oprócz warowni i aktualnie nie było co robic
Stworzylem 3 żołdaków,żeby było 200 toporów i wszyscy pryniesli po toprze i bylo 230:P Spróbujcie tak zrobic to też to zobaczycie. 8-)
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Miałem dokładnie tak samo :) Też to zobaczyłem ;)
GoldKnife
Użytkownik Forum

Bug w 2 misji TSK

Odpowiedz z cytatem

Post autor: GoldKnife »

Jak poraz pierwszy grałem w TSK (6 lat temu) i poraz pierwszy podchodziłem do 2 misji to po 2 godzinach komputer przestał mnie atakować ale i co dziwne przestał szkolić wojsko. Gdy triumfalnie zniszczyłem jego warownie na pół mapy natłukto rekrutami (byli nawet w mojej bazie) Czyżby wszystkie ataki jakie przeprowadza komputer były planowane przez programistów?? Mało prawdopodobne AI w końcu jakieś jest (choć można by je poprawić)
,,Moją zbroją jest pogarda"
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

To, że AI komputerowego przeciwnika w K&M wymaga poprawienia, jest wiadomo nie od dziś :? . Nieraz twórca patchów do gry, The Barbarian, ulepszał AI. Teraz wiemy, że robią to także gracze tworzący mapy przy użyciu Delphi.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Odpowiedz